Kivárásra játszik a forintpiac

Kisebb gyengüléssel indult a nap a forint számára a devizapiacon, később azonban korrigált az árfolyam, és délután már ismét a kora reggeli szinten jegyezték a magyar devizát.
NAPI, 2011. június 20. hétfő, 17:08
Fotó:

A délelőtti, reggeli gyengülés eredményeképp az euró forintjegyzése 269,50-ig kúszott föl, innen azonban hamarosan ismét erősödni kezdett a forint. Délután négy óra után egy euróért 268,40 forintot kértek a devizapiacon. Ugyanekkor a dollárt 187,60, a svájci frankor pedig 222,70 forinton adták, miután nap közben 189, illetve 224 forint fölötti árfolyamokat is tapasztalhattak a piaci szereplők.

A forint jegyzése szűk sávban mozgott hétfőn; túlságosan sok hír nem jött, mindenki a görög hírekre fókuszál - mondta el Karsai Péter, a Commerzbank devizatradere. Továbblépést a kézzelfogható, konkrétabb hírek érkezése jelenthet majd - tette hozzá. Erre utal az euró frankjegyzésének "beállása" is, az 1,2050 körül stagnáló árfolyam a kivárás indikátora.

Bár jelenleg a korábbiakhoz képest gyengébb szinteken tartózkodik a magyar deviza, kedvezőtlen hírek esetében hamar 270 forint fölé is eljuthat az árfolyam, míg egy megnyugtató Görögországgal kapcsolatos megoldás újra 265 forint körüli szintre szoríthatja a jegyzést. Az eddigieket tekintve azonban az üzletkötő amondó, inkább a maszatolás, halogató taktika folytatódására lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK