Kivárásra játszik a forintpiac

Kis mértékben gyengült a forint árfolyama kedden reggel a nemzetközi bankközi piacon a főbb devizákhoz képest: az eurót 295, a svájci frankot 241 forint körül jegyezték. A kereskedők kivárnak, amit az elemzők a szerdai uniós csúcstalálkozóval kapcsolatos várakozásokkal indokolnak.
MTI-Eco, 2011. október 25. kedd, 07:58
Fotó: Napi.hu

Hétfőn este még némileg erősödött a forint az euró és a svájci frank délutáni, illetve reggeli jegyzéséhez képest.

Az euró kedd reggelre 295,27 forintot ért a nemzetközi bankközi forgalomban, hétfőn este 294,92 forint volt az árfolyam.

A svájci frank 241,18 forint volt kedd reggel, míg hétfőn este 240,55 forint.

A dollárt 212,23 forinton jegyezték a hétfő esti 211,60 forintot követően.

A japán jenhez képest azonban erősödött a forint, egy jen 2,7889 forint volt kedden reggel az előző nap esti 2,87844 forint után.

A forint árfolyamát ezután is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása fogja megszabni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK