Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 4,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest. Bár Európában negatív volt a hangulat - mínuszban zajlott és veszteséggel ért véget a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon -, a BUX a pozitív tartományban zárt, ami elsősorban az OTP-nek köszönhető, mellette enyhe pluszt tudott felmutatni a Richter is. A magyar bankpapír árfolyama ismét átlépte a 8000 forintot.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, a BÉT forgalma csak fele volt a szokásosnak, a befektetők óvatosak, kivárnak, a héten ugyanis több fontos esemény lesz. Az elemző ezek között említette a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) ülését, az Európai Központi Bank (EKB) elnökének, Mario Draghinak a beszédét, továbbá, hogy a hétvégén lesz az olasz népszavazás az alkotmányról.

A Mol 85 forinttal, 0,47 százalékkal 18 135 forintra gyengült, 482,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 54 forinttal, 0,68 százalékkal 8040 forintra erősödtek, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,61 százalékkal 492 forintra esett, forgalma 138,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,08 százalékkal 5900 forintra nőtt, forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1877,02 ponton zárt hétfőn, ez 7,12 pontos, 0,38 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!