Kivárnak a piacok

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, és a még mindig nyitva tartó tőzsdéken sem alakult ki egységes trend, elsősorban a délután nyilvánosságra kerülő harmadik negyedévi amerikai gazdasági növekedésről szóló előzetes adattal kapcsolatos bizonytalanság miatt.
MTI-Eco, 2016. október 28. péntek, 08:19
Fotó: Reuters

Tokióban a Nikkei-225 index 0,68 százalékkal, 17 454,50 pontra erősödött. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,75 százalékkal emelkedett a hét utolsó kereskedési napján.

A már bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,27 százalékkal gyengült, az ausztrál 0,22 százalékkal süllyedt, a tajvani viszont 0,08 százalékkal erősödött pénteken.

A tokiói tőzsdezáráskor a térségben még nyitva tartó hongkongi börze fő mutatója 0,7 százalékos mínuszban, a sanghaji börze ugyanakkor 0,1 százalékos pluszban állt.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 4 cent (0,08 százalék) emelkedéssel, 50,51 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK