Kivártak a befektetők

A tengerentúlon alapvetően kivártak a befektetők a Cisco Systems és a Dell Computer eredményeinek megjelenése, illetve a Fed mai kamatdöntése előtt. A piacokat gyenge forgalom és némi pesszimizmus is jellemezte.
NAPI Online, 2004. november 10. szerda, 08:51
Fotó:

A negatív oldalon ismét a Vioxx gyulladáscsökkentő gyógyszer botrányának újabb fejezetéhez érkező Merck részvénye állt, míg a szakszervezetével viaskodó Disney papírjai ezúttal remekül szerepeltek. A Merck arról számolt be, hogy az USA igazságügyi minisztériuma beidézte a céget, ugyanis több információt szeretne a nemrégiben visszahívott Vioxx kutatási eredményeivel és marketingjével kapcsolatban. A blue chipek között a legjobban a Microsoft és a Caterpillar szerepelt, a befektetőket az olcsóbbodó olaj is jobb kedvre derítette. A biztosítási szektor ismét a figyelem középpontjába került, az ágazatot érintő vizsgálatsorozat első számú célpontja, Mars & McLennan 94 százalékos profitzuhanásról számolt be. A visszaesést az ügy rendezésére elkülönített 232 millió dollár okozta.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK