Kivásárolják Szemerey Lórándot a cégéből

A Waberer's International Nyrt. megveszi a Waberer's-Szemerey Logisztika 40 százalékát Szemerey Lórándtól - jelentették be a Budapesti Értéktőzsde oldalán.
Szász Péter, 2018. március 21. szerda, 11:57
Fotó: Napi.hu

Az ügylet április 2-án zárul, és onnantól a Waberer's lesz a cég egyedüli tulajdonosa. A vételárat nem árulták el, csak annyit közöltek, hogy "közepes méretű, egy számjegyű millió euróként" írható le.

A Waberer's kedden is tett bejelentést a tőzsde oldalán. Akkor azt közölték, hogy a cég többségi tulajdonosa, a B.V. CEE Transport Holdco megkezdi legalább 2 615 462 darab Waberer's-részvény értékesítését intézményi befektetők számára.

A részvényvcsomag mintegy 40 millió eurót képvisel, a Waberer's részvénytőkéjének 15 százaléka, és az eladó jelenlegi részesedésének 21 százaléka. A tranzakció a Waberer's közkézhányadát mintegy 41 százalékra emeli.

A kép forrása: Waberer's.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK