Nyugat-Európában negatív hangulat uralkodott el, a BÉT zárásának idején az összes vezető index mínuszban állt; az esés mértéke fél és egy százalék közötti. Ezt talán az okozhatta, hogy az Egyesült Államokban a tartós fogyasztási javak januári megrendelésállománya a várt 4,0 százalék helyett 5,3 százalékkal esett vissza, ráadásul az újotthon-eladások is a prognosztizáltnál nagyobb ütemben csökkentek. A rossz hangulat azonban csak átmenetileg érintette Budapestet. A napközben szűk sávban, jobbára 23 900 és 24 000 pont között ingadozó BUX délután negyed három tájban délnek vette az irányt, 23 700 alá is benézett, de a 23 834,30 pontos záróérték már 0,4 százalékkal felülmúlta a keddit. A forgalom messze volt a rekorddöntéstől, körülbelül 20,5 milliárd forint körül alakult. A blue chipek a Telekom kivételével erősödtek. A Mol 0,2 százalékkal 23 740 forintra erősödött. Az OTP 0,7 százalékkal 7480 forintra drágult, míg a Richter 37 150 forintos záróára 0,9 százalékos pozitívumot takar. A bankpapír a tőle már lassan megszokottá váló módon elvitte a napi forgalom közel kétharmadát. Az egyetlen rosszul szereplő blue chip, a Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékkal 850 forintra hanyatlott. Az FHB-nak sikerült leköröznie szektortársát, ugyanis 1620 forintos záróára 1,44 százalékos növekményt takar, ami duplája az OTP-nek. Az Egis ugyancsak lehajrázta nagyobbik szektortársát; a kisebbik gyógyszerpapír 1,18 százalékos erősödése 18 850 forintos befejezéshez lett elég. A nap rekordere a Humet lett, amely 4,4 százalékos erősödését a tőle rég nem látott, 115 milliós forgalom mellett hozta össze. Kiemelkedően teljesített még a Pannonplast és a TvNetWork; előbbi 3,7, míg utóbbi 3,3 százalékos pluszt mutatott fel. A nap vesztese a Pannonflax lett, amely 5,7 százalékos zuhanást produkált a keddi, 2,3 százalékos emelkedés után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!