Kivezetés alatt is veszteséges a Globus

Nagyon rövidtávon nem látszik pozitív fordulat a Globus gazdálkodásában az új többségi tulajdonos megjelenésével. A tőzsdei kivezetés előtt álló cég június végéig a csökkenő fedezet és árbevétel mellett negatív üzemi eredményt ért el, amit növelt a devizahitelek árfolyamvesztesége is. A konzervipari cég így egy első féléves 2,1 milliárd forintos veszteséggel próbálja meggyőzni volt részvényeseit arról, hogy egyelőre nincs fordulat gazdálkodásában.
Lovas-Romváry András, 2006. augusztus 14. hétfő, 08:09
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK