A Berenberg Global Opportunity Magyar Alap januárban jelentette be, hogy 110 ezer Pannon-Flax-részvénnyel rendelkezik, ami 5,557 százalékos részesedést jelent a győri társaságban. Ekkor derült ki az is, hogy hivatalosan is új tulajdonosa van a korábban a Pannon-Flax – közvetett – tulajdonában álló Betonútépítő Nemzetközi Építőipari Rt.-nek (BNÉ) Erdei József ügyvéd személyében. A piaci pletykák úgy szóltak, hogy ügyvéd feltehetően az autópályaügyben nagyobb szerencsével járt „névrokont", a Betonút Rt.-t képviseli. Az ugyancsak most közölt nem auditált éves tájékoztató adatok szerint a Pannonflax tavaly 56,1 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el, a vállalatcsoport konszolidált mérlege viszont 73,2 millió forint veszteséget mutat. Az értékesítés nettó árbevétele 4,0961 milliárd, illetve 4,1008 milliárd forint volt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!