Francis Mer francia pénzügyminiszter nyáron úgy nyilatkozott, hogy a kormány már az ősszel új privatizációs ügyleteket készül beindítani. A Les Echos-nak adott interjújában Mer elmondta, hogy eddig elsősorban a repülőgép-hajtóműveket gyártó Snecma, valamint az Air France légitársaság, a Crédit Lyonnais nagybank és az Eléctricité de France (EdF) áramtermelő és -szolgáltató csoport részleges eladására vonatkozóan történtek bizonyos előkészületek. Mer úgy vélte, hogy a Franciaországban monopolhelyzetben lévő EdF átalakítása a kormány részéről különleges odafigyelést igényel, így a nyugdíjazásokat és a szakszervezeti hatáskörbe tartozó egyéb kérdéseket mindenképpen szeretnék kölcsönös megegyezéssel rendezni. A privatizáció megkezdésének időpontját ezért egyelőre nem lehet kijelölni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!