Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cégvezetés most nyilvánosságra hozott javaslatát a március 29-én összeülő rendkívüli közgyűlésnek még jóvá kell hagynia. A tervezett lépés hátteréről az AAA Auto nem adott konkrét tájékoztatást.Az AAA Auto 2007 szeptemberében vitte a prágai és a budapesti tőzsdére részvényeit. Jelenleg 67,76 millió részvény van a két börzén. Prágában az AAA Auto részvényei pillanatnyilag nagyjából az eredeti ár 50 százaléka körül mozognak.

A prágai tőzsdén a hét elején egy AAA Auto részvény ára 24,6 korona volt, míg az eredeti ár 55,10 korona. A sajtó szerint néhány részvényesnek lehetősége van, hogy az árkülönbözetet a cégtől visszakövetelje.

A csoport többségi tulajdonosa Anthony Denny, cseh származású ausztráliai vállalkozó. Január végén a részvények 77 százaléka volt Denny tulajdonában, a többiekkel a két tőzsdén üzleteltek.

Az AAA Auto csoportnak Csehországban és Szlovákiában összesen kéttucatnyi telephelye van. Tavaly mintegy 50 ezer használt gépkocsit értékesítettek. A csoport korábban a magyar és a román piacon is jelen volt, de a gazdasági válság idején ezeket a piacokat elhagyta. Az éves forgalom értéke megközelíti a 10 milliárd koronát.

Az AAA Auto papírjait 2007. szeptember 26-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A B kategóriás részvényre a héten nem volt kötés, legutóbb február 6-án forgott, aznapi záróára 262 forint volt. Az elmúlt egy évben a legmagasabb ár 297 forint, a legalacsonyabb 193 forint volt.

A Budapesti Értéktőzsdén a  cég papírjai 13,4 százalékos mínuszban voltak, a részvényért 227 forintot adtak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!