Az előző napinál óvatosabban, de tovább nőttek a fő mutatók, miután az orosz államfő békülékenyebb hangot ütött meg az Ukrajna ügyében zajló orosz-nyugati szócsatában, és az EU elfogadta, hogy tárgyaljanak Ukrajna gázellátásáról.

Világszerte jót tettek a részvényeknek az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnökének előző napi megjegyzései arról, hogy most a legnagyobb veszély a defláció kockázata. Ez ismét megnyugtatta a befektetőket, hogy még sokáig lehet számítani a Fed rekord alacsony, nulla közeli kamatpolitikájára, sőt, szükség esetén a mennyiségi enyhítés visszavonásának lassítása vagy leállítása sem lehetetlen.

Néhány nagy amerikai pénzintézet első negyedévi eredményei láttán különösen népszerűek voltak a bankrészvények csütörtökön. Nyugat-európai cégek beszámolóikban az erős euróval indokolták az eredmény csökkenését.

Németországban márciusban nem gyorsult a termelői árak csökkenése, a tengerentúlon pedig a vártnál kevesebb volt az új munkanélkülisegély-igénylés, habár a számuk nőtt.

A FTSE-100 és a CAC-40 0,6, a DAX 1 százalékos pluszban zárt, míg a Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékot erősödött. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB-40 0,4, a madridi IBEX-35 0,2, míg az athéni ASE 2,5 százalékkal múlta felül a szerdai záróértékét.

Pénteken a tőzsdék zárva lesznek Nagypéntek miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!