Kizöldült Európa

A reggeli vegyes indítás után zöldbe borultak a vezető nyugat-európai indexek.
Szabó Zsuzsanna, 2018. január 9. kedd, 10:17
Fotó: Shutterstock

Vegyes, többségében emelkedéssel nyitottak kedden a főbb európai értékpapírpiacok, de nem kellett sok hozzá, hogy a vezető indexek a nyereséges zónába kerüljenek.

Nem sokkal a nyitás után, negyed 11 körül a londoni FTSE 100 0,4, a DAX 0,2, a CAC-40 szintén 0,4 százalékkal erősödött. A pán-európai Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékkal állt a hétfői zárószintje felett.

A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,5, a madridi IBEX-35 0,4 százalékos emelkedésben volt.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK