Kizöldült New York

Az amerikai munkaerőpiaci adatsor nyomán erősödéssel zártak pénteken a vezető New York-i részvényindexek.
NAPI Online, 2007. október 6. szombat, 12:03
Fotó:

A vártnak megfelelő szeptemberi és a korrekció után immár a munkahelyek számának növekedését mutató augusztusi amerikai adatsor enyhítette a gazdaság teljesítményével kapcsolatos aggodalmakat. Az S&P-500 napközben megközelítve az 1562 pontos szintet rekordot döntött, de az 1557,59 pontos záróérték is 1,0 százalékkal felülmúlta a csütörtökit, míg a DJIA 0,7 százalékkal 14 066,01 pontra emelkedett, a Nasdaq Composite pedig 1,7 százalékkal 2780,32 pontra ugrott. Utóbbit részben a Yahoo részvényei erősítették, amelyek azt követően váltak különösen kapóssá, hogy egy elemzés a cég három részre történő felosztását javasolta, a piaci érték növelése érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK