Kockázatok és mellékhatások

Pénteken sem a gyógyszer-, sem a technológiai szektor nem örvendeztette meg a befektetőket, ráadásul az olaj is drágult, így a legfontosabb részvényindexek – a tengerentúlon kisebb, Nyugat-Európában nagyobb – veszteséggel zártak.
Ádám Viktor, 2004. december 20. hétfő, 07:39
Fotó:

A gyógyszeriparban elsősorban az AstraZeneca és a Pfizer okozott csalódást. A Pfizer bejelentette, hogy a cég egyik vezértermékének számító szerről, az ízületi gyulladás csökkentésére szolgáló Celebrexről kiderült, azoknál a betegeknél, akiknél - kísérletképpen - rákmegelőzés céljából alkalmazták a készítményt, a placebót szedő kontrollcsoporthoz képest kétszer gyakrabban fordult elő szívroham. Az AstraZeneca pedig azt közölte, hogy tüdőrákgyógyszere a kísérletek szerint nem javítja a betegek életkilátásait. A technológiai szektor képviselői sem kápráztatták el a piacokat: a PalmOne profitriadót fújt, a 3Com hardver-, valamint a Take Two szoftvergyártó pedig csalódást keltő negyedéves számokkal rukkolt elő. Frankfurtban a leggyengébben a techszektor képviselői szerepeltek, de bőven két százalék feletti mínuszt hozott össze az E.On papírja is, az energiacég részvényesei ugyanis rosszkedvűen vették tudomásul a cég 18,7 milliárd eurós befektetési terveit. A prognózisoknak megfelelő, ám a kamatemelési várakozásokat tovább erősítő novemberi amerikai inflációs adat csak átmenetileg adott támaszt a dollárnak, az euró jegyzése rövid idő alatt visszatért 1,33 fölé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK