Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Refinitiv Lipper adatai szerint a globális részvényalapok a héten 5,9 milliárd dolláros nettó kiáramlást tapasztaltak, amelyet az amerikai részvényalapokból történő 10,4 milliárd dolláros kiáramlás vezetett. Az ázsiai és az európai részvényalapok viszont 2,8 milliárd dollár, illetve 0,6 milliárd dollár nettó beáramlást könyvelhettek el - írja a Reuters.

Az OCBC elemzői jegyzetükben azt írták, hogy a koronavírus delta-változata által okozott Covid-19-es megbetegedések újbóli megjelenése valószínűleg rontotta a piaci hangulatot, az újabb, sok országban bevezetett járványvédelmi intézkedések mellett.

"A kockázati hangulat valószínűleg arra késztette a befektetőket, hogy a részvényektől a kevésbé volatilis kötvénypiac felé forduljanak" - közölték az OCBC elemzői.

A részvényalapok közül a ciklikus ágazatok, például a pénzügyi és az ipari szektorok 2,6 milliárd dollár, illetve 1,4 milliárd dollár értékű nettó kiáramlást tapasztaltak. A technológiai szektor alapjai 2,3 milliárd dolláros nettó beáramlást könyvelhettek el, ami több mint négy hónapja a legnagyobb. Az alacsonyabb kockázatot kereső befektetők 3,8 milliárd dollárt fektettek az államkötvényalapokba, ami a február 3-án zárult hét óta a legmagasabb szint.

A kockázatosabb, magas hozamú kötvényalapok azonban 2 milliárd dollár értékű kiáramlással szembesültek. A globális pénzpiaci alapok 5,5 milliárd dolláros nettó beáramlást regisztráltak a héten, miután az előző öt héten összesen 148,5 milliárd dolláros kiáramlás volt megfigyelhető.

Az árupiaci alapok közül az energiaágazatiakba csekély mértékű beáramlás történt, szemben a nemesfémalapokkal, ahol enyhe szökést mértek.

A 23 669 feltörekvő piaci alap elemzése azt mutatta, hogy a kötvényalapokba nettó 954 millió dollár, a részvényalapokba pedig 318 millió dollár érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!