Kolozsvári gyógyszergyárra pályázik az Egis tulajdonosa

Román lapértesülések szerint az Egis francia tulajdonosa, a Servier is érdeklődik a harmadik legnagyobb román gyógyszergyár, a kolozsvári Terapia iránt. Elemzők lehetségesnek tartják, hogy az akvizícióba a Servier - mint ahogy arra már korábban volt példa - bevonná az Egist vagy esetleg ezúttal a magyar gyógyszergyár válhatna többségi tulajdonossá. A Terapia nyeresége tavaly megközelítette a kétmilliárd forintot, ami az Egis tavalyi teljesítményének nem kevesebb mint 30 százaléka. (Részletek a hétfői NAPI Gazdaságban.)
Tóth Levente, 2002. június 10. hétfő, 06:01

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK