Az időjárás okozta terméscsökkenés mindenképpen megjelenik majd a fagyasztott termékek árában, ám az áremelkedés mértékét még nem lehet pontosan meghatározni – mondta a vezérigazgató-helyettes. A cég termeltetési területén borsóból, csemegekukoricából és babból is terméscsökkenés várható. Vannak olyan területek, ahol a kárfelmérést még el se tudták kezdeni, mivel a víz miatt nem lehet rámenni a földekre. Az esős időjárás miatt idén megtörtént, hogy 15-17 napig egyáltalán nem lehetett vetni. Ha az idő javulni fog, a borsó betakarítása már szombaton megkezdődhet, de nem tudni, hogy a betakarítógépek rámehetnek-e a földekre. Minden nap késés növeli a költségeket, s a hűtőipari gépeknél jelentős az állandó általános költség is, így a kisebb mennyiségű termés feldolgozására nagyobb költséghányad jut.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!