Az amerikai Applied Materials, a félvezető áramköröket gyártó berendezések legnagyobb szállítója felvásárolja az ágazatbeli japán Kokusai Electric céget - írja az MTI.

A Nikkei japán gazdasági lap értesülése szerint a 205 milliárd jen (2,31 milliárd dollár) ügyletet a héten jelentik be hivatalosan. A lap úgy tudja, hogy az Applied úgy szerzi meg a japán céget, hogy egy év alatt felvásárolja a Kokusai összes részvényét.

Az ügylet létrejöttével az Applied Materials részesedése a félvezető áramköröket gyártó berendezések piacán mintegy 20 százalékra nő a jelenlegi 18 százalékról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!