A részvénypiac forgalma 59,1 milliárd forint volt, a vezető részvények jelentősen veszítettek értékükből az előző napi záráshoz képest.

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus árnyékolta be a kereskedést a magyar és a nemzetközi piacokon egyaránt. A BÉT-en elért "rettenetesen" magas, több mint 59 milliárd forintos forgalom jelzi, hogy eladói nyomás alatt volt a budapesti tőzsde. A befektetők lényegében menekülnek a részvénypiacokról és inkább olyan eszközök felé fordulnak, mint például a dollár, a svájci frank, illetve a japán jen - jellemezte a napot az MTI-nek Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

A BÉT-en a vezető részvények közül a legnagyobb, 14,69 százalékos esést az OTP szenvedte el. Részben, mert a bankpapír árfolyama reagál a legérzékenyebben a globális feszültségekre, részben pedig, mert van orosz és ukrán kitettsége az OTP-nek.

 

  • A Mol árfolyama 182 forinttal, 7,22 százalékkal 2340 forintra csökkent, 6,5 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 2240 forinttal, 14,69 százalékkal 13 010 forintra esett, forgalmuk 46,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 9,0 forinttal, 2,07 százalékkal 425 forintra gyengült, forgalma 941,1 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 525 forinttal, 6,75 százalékkal 7250 forintra csökkent, a részvények forgalma 4,1 milliárd forintot ért el.

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3684,09 ponton zárt csütörtökön, ez 319,96 pontos, 7,99 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!