A Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság és a Thomson Reuters üzleti hírügynökség tulajdonában lévő adatszolgáltatóért fizetendő összeg tartalmazza a Refinitiv 12,5 milliárd dolláros adósságát is.

A cég 45 százaléka a Thomson Reuters, 55 százaléka tavaly óta a Blackstone tulajdonában van. A Refinitiv több mint 190 országban 40 ezret meghaladó előfizetővel rendelkezik. A megállapodás értelmében a Refinitiv részvényesei 37 százalékos részesedést kapnak a londoni értéktőzsdéből, de a szavazati joguk 30 százalék alatt marad.

A londoni értéktőzsde és a Refinitiv együttes árbevétele 7,3 milliárd dollár volt 2018-ban. A két cég együtt a világ legnagyobb pénzügyi infrastrukturális szolgáltatója lesz, ami lehetővé teszi a londoni értéktőzsdének, hogy versenytársa legyen a Bloombergnek.

A bejelentés hírére 6 százalékkal nőtt a londoni értéktőzsde részvénye.  A londoni értéktőzsde bejelentése szerint az akvizíció 2020 második felében zárul le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!