Komoly csökkenéssel nyithatnak a nyugat-európai piacok

Hat százalékot meghaladó mínuszban kezdhetik a napot a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken azután, hogy a britek - nagy valószínűséggel - az EU-ból történő kilépés mellett döntöttek a csütörtöki népszavazáson.
MTI-Eco, 2016. június 24. péntek, 07:24
Fotó: Reuters

Elemzők szerint a londoni FTSE-100, a frankfurti DAX-30 és a párizsi CAC-40 mutató 6-7,5 százalék gyengüléssel indíthatja a pénteki kereskedést.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,23 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 1,85 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 1,96 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK