Komoly kamatvágásra az állampapírpiac sem számít

Ma sem történt nagy kavarodás az állampapírok másodlagos piacán.
Ádám Viktor, 2005. május 11. szerda, 14:49
Fotó:

A referenciahozamok csupán 1-2 bázisponttal mozdultak el, a legtöbb futamidőben felfelé. A legtávolabbi lejáratnál egyetlen bázisponttal, de csökkent a benchmark. A már jó ideje tartó mozdulatlanság arra utal, hogy a piac is úgy véli: az MNB-től egyelőre nemigen várható komolyabb kamatvágás. A mai, vártnál rosszabb inflációs adat nyomán többek szerint az is kétséges, hogy a korábban jósolt, legfeljebb 25 bázispontos csökkentést végrehajtja-e május 23-án a Monetáris Tanács, vagy inkább érintetlenül hagyja az alaprátát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK