Komoly kereslet volt a magyar papírok iránt

Szokatlanul magas, háromszoros túljegyzés fogadta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői likviditási kincstárjegy aukcióját. Az ÁKK a meghirdetett 50 milliárd forintnál 10 milliárd forinttal többet értékesített, az átlaghozam így is kissé csökkent.
MTI-Eco, 2011. február 21. hétfő, 12:37
Fotó:

Az ÁKK az előző hetivel azonos, 50 milliárd forint értékben hirdette meg a hat hetes (likviditási) kincstárjegyet hétfői aukcióján. Az elsődleges forgalmazók 149,7 milliárd forint ajánlatot tettek a D110330 jelű, 2011. március 30-án lejáró papírra, több mint kétszeresét az elmúlt hétfői 69,48 milliárd forintnak. 

Az ÁKK a meghirdetettnél több, 60 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. Az aukción az átlaghozam 6,01 százalékra csökkent az előző aukción elért 6,03 százalékról. Az ÁKK eseti alapon, a költségvetés likviditási helyzetétől függően hirdet hat hetes hátralévő futamidejű diszkontjegyekből úgynevezett likviditási aukciót. Az idén a mostani volt a negyedik ilyen aukció.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK