Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

További részleteket a nap folyamán tesznek közzé. A sztrájkot egy hetesre tervezik és a Ufo szerint csak akkor hagyják abba, ha "sziklaszilárd" ajánlatot kapnak a Lufthansa vezetésétől.

Nicoley Baublies, az ágazati dolgozókat összefogó Ufo vezetője korábban világossá tette: napról-napra rugalmasan szervezik meg a munkabeszüntetést, hogy lehetőleg ne adjanak lehetőséget a német légitársaság vezetésének az ellenintézkedésekre. A sztrájk intenzitása attól is függ, hogy tesz-e a vállalatvezetés jogi lépéseket vagy hajt-e végre "provokációkat" - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

"Minden utasnak arra kell felkészülnie, hogy járata kimarad" - mondta Baublies. A sztrájk csak a Lufthansa anyavállalatot érinti, a konszernhez tartozó leányvállalatok, így a Germanwings, a Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működik.

A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa állítólag a már alkalmazásában álló dolgozók esetében kész elfogadni a szakszervezet anyagi követeléseit, az újonnan belépőknek azonban csak alacsonyabb, a vezető frankfurti tőzsdeindex, a DAX kosarában szereplő cégekéhez hasonló - alacsonyabb nyugdíjat jelentő - feltételeket hajlandó biztosítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!