Komoly veszteség az Unicreditnél

Komoly veszteséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet a UniCredit elsősorban egyszeri tételek hatására.
MTI-Eco, 2014. március 11. kedd, 16:26
Fotó: Napi.hu

A december végével záródott három hónapban 15 milliárd euró volt az adózás utáni veszteség az egy évvel korábbi 553 millió euró profittal szemben.

A rossz hitelekre félretett tartalék 9,3 milliárd euróra nőtt a negyedévben egy évvel korábbi 4,5 milliárd euróról.

A bank 8 milliárd eurós arculatérték - goodwill - leírást hajtott végre, és ezzel nem maradt arculatérték Olaszországban, Közép-és Kelet-Európában, továbbá Ausztriában.

A UniCredit megválna ukrajnai leányvállalatától, mindazonáltal hangsúlyozta, hogy továbbra is fontosnak tartja a közép- és kelet-európai térséget, amely jelentős mértékben járul hozzá a cég nyereségéhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK