Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai elnökválasztás miatt emelkedéssel indították a napot az irányadó nyugati benchmarkok. A görög befektetők azonban már ekkor is nyugtalanok voltak az esti szavazást miatt így az athéni index egész nap esett. Délutánra azonban az ECB-jelentése miatt mindenhol elfogyott a lendület, amikor kiderült, hogy a válság kezd Németországra is átterjedni, és növekedésre nem igazán szabad számítani. A vezető európai indexek jelentős mínuszba fordultak, és a német piac közel 2 százalékot esett a nap végére, ráadásul napi mélypontja közelében is zárt az index. Nagyjából ugyanennyit esett a francia index is, míg Londonban megúszták 1,6 százalékos csökkenéssel.

A rossz hangulat azon is látszik, hogy a jó híreket jelentő cégek sem tudták elkerülni az esést. Az ING például arra a hírre, hogy jelentős létszámleépítésbe kezd 1,2 százalékkal emelkedett a nap elején végül azonban több mint 2 százalékot esett.  A BNP Paribas ma publikálta negyedéves gyorsjelentését, mely szerint a társaság megduplázta a profitját az előző év hasonló adatához képest. A befektetők a kedvező hírre 4,6 százalékos pluszba húzták a részvényeket a nap elején, míg a záró ár már csak 1,4 százalékos pluszt takart.

A német börzén pedig a vezető kosárból csupán egyetlen részvény emelkedett, mégpedig a nagyon jó gyorsjelentéssel elő álló BMW, de ez is csupán 0,6 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!