Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szűk sávban mozgott csütörtökön a BUX árfolyama, és a forgalom is elképesztően alacsony volt. Reggel ugyan rövid időre benézett 17 700 pont alá a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, és nap nagy részében is mínuszban kullogott, de nem ment messzire a nullától, a 17 760 pontos szinthez ragadt a mutató. Végül - talán a Fitch megerősítés és kilátásjavítás hatására - némi pluszban sikerült befejezni a napot: a 17 862 pontos zárás 0,3 százalékkal van a szerdai zárószint felett. Az iránytalanság az ünnepi szabadságok fényében talán érthető: a nyugat-európai és a régiós tőzsdékről is hiányzott a határozott mozgás. A forgalom szempontjából különösen szembetűnő volt ez, hiszen alig több, mint 4 milliárd forint értékben adták-vették a részvényeket a pesti parketten.

A blue chipek vegyesen mozogtak az érdektelenségbe fulladt kereskedési napon. A Magyar Telekom iránt az átlagosnál nagyobb volt az érdeklődés, a papír több, mint másfélmilliárd forintos forgalom mellett újabb 6 forinttal, tehát 1,6 százalékkal 366 forintra esett. A Mol viszont jobban vette a napot, az olajcég részvényeinek jegyzése éppen ennyivel, 1,6 százalékkal emelkedett 17 200 forintra. A Richter papírjaival kapcsolatban elült a nagy befektetői lelkesedés - a legtöbben talán beleültek az MSCI-mizéria miatt nagyot zuhanó részvénybe -, az árfolyam 0,2 százalékkal zárt a szerdai felett, 36 360 forinton. Az Egis is erősödött picit, 0,4 százalékot, így 17 170 forinton érte a tőzsdezárás.

Az OTP-nek is viszonylag csendes napja volt, a bankpapír 0,4 százalékos visszaesés után 4113 forinton fejezte be a napot - igaz, a nap elején még úgy tűnt, hogy akár a négyezer forintos szint is veszélybe kerülhet, és csak a zárószakaszban rántották fel. Az E-Star ismét limittel zuhant, a csődvédelem alatt álló cég részvényei már csak 178 forintot érnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!