Hétfő reggel 285 forint környékén állt az euró árfolyama, nagy mozgás nem várható, mivel ma ünnepnap miatt zárva tartanak az amerikai tőzsdék - mondta Csajbók Róbert, az ING üzletkötője.

A következő néhány nap a múlt hetet követően a konszolidációról szólhat: ez ugyan nem jelent komolyabb forint erősödést, de pánikszerű gyengülésre sem kell számítani.

A svájci frank 213,5 forint környékén kezdte a napot, ami az euró erősödésének köszönhető, a forint nem mozgott különösebben a svájci devizával szemben.

A dollár árfolyama 227 forint körül mozgott, és itt sem várható további gyengülés.

A befektetők már nem támadják az eurót, lekerültek az érdeklődés középpontjából az eurózóna széteséséről szőtt víziók - mondta az ING üzletkötője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!