Konzum és Opus: 13 órától újra lehet kereskedni a papírokkal

Egytől újra lehet a két, egyesülés álló papírral kereskedni.
Domokos László, 2018. október 18. csütörtök, 12:51
Fotó: Napi.hu

A BÉT vezérigazgatója engedélyezte, így 13 órától újra lehet kerekedni az Opus Global és a Konzum papírjaival. Mindkét részvény reggel óta fel volt fgügesztve.

Ma délelőtt a Napi.hu Magyar részvénypiac 2018 elnevezésű konferenciáján kiderült, hogy fúzióra készül két tőzsdei cég. A cél a nemzetközi terjeszkedés, illetve, hogy ők adják a magyar GDP pár százalékát.

"A fúzió megvalósítása új teret nyithat a vállalatcsoport jelentős volumenű, régiós növekedési terveinek megvalósításához. Az egyesülést követően a jogutód társaság menedzsment által becsült kapitalizációja - mai árfolyamon és a jelenlegi piaci viszonyokkal számolva - elérheti a 350-400 milliárd forintot, miközben IFRS szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladhatja a 320 milliárd, 2019 évre tervezett EBITDA-ja pedig a 30 milliárd forintot. Az egyesülésről a jogszabályok szerint döntő első közgyűlés tervezett időpontja 2018. december 3. Az érintett társaságok egyesülésének tervezett zárása 2019. március 31." - áll a vállalatok tájékoztatóiban.

Kép forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK