Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A találkozó alig egy órán át tartott. A közlemény megjegyzi ugyanakkor, hogy "az ülés nincs lezárva", a miniszterek úgy döntöttek ugyanis, hogy "a találkozó a járványügyi helyzetre való tekintettel folytatódik, szorosan figyelemmel követik a piaci eseményeket és szükség esetén azonnali kiigazításokat tesznek" - írja az MTI a Reuters és TASZSZ hírügynökségekre hivatkozva.

Több küldött is azt mondta, hogy akár decemberben újra összeülhet a miniszteri értekezlet.

Szakértők szerint egyelőre nem lehet felmérni, hogy a koronavírus új variánsa milyen mértékben befolyásolja az olajpiacot, ahol az omikron megjelenésének bejelentése azonnal 10 százalékkal, tavaly április óta a legnagyobb mértékben vitte le a kőolaj árát múlt pénteken.

Az OPEC+ minisztereinek következő találkozóját január 4-re tervezik, egy nappal korábban, január 3-án pedig az OPEC+ rendkívüli ülését rendezik meg, amikor a szervezet új főtitkáráról döntenek.

Az északi-tengeri Brent olajfajta ára az OPEC+ döntésének bejelentésére mintegy 4 dolláros mínuszba került szerdai záróértékéhez képest, és 67 dolláron jegyezték. Ezután azonban drágulni kezdett az energiahordozó ára arra a vélekedésre, hogy a januári termelésnövelés messze nem biztos, és ha az omikron miatt romlana a járványügyi helyzet, az olajexportálók felülvizsgálhatják csütörtöki döntésüket.

Csütörtökön 16.30-kor a Brent 3 cent emelkedéssel, 68,89 dolláron állt. Egy hete a Brent jegyzése jóval magasabb, 79 dollár volt - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!