Kopint-Datorg: nem érdemes beavatkozni a tőzsdébe

Nem hozzák meg a várt eredményt, a tőzsde újjáélesztését célzó tervezett kormányzati beavatkozások – véli a Kopint-Datorg Rt., amelynek kutatói szerint hosszú távon csak egy regionális tőzsdének van létjogosultsága. A társaság elemzésében kellemetlennek nevezi a tőzsde mélyrepülését, ám arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a gazdaság egészét kevéssé érintő fejlemény. Kétségtelennek tartják, hogy célszerű lett volna új bevezetésekkel növelni a tőzsdei szereplők számát, ám most már elkésettnek tartanak egy ilyen lépést, tekintettel a BÉT iránt megnyilvánuló nagyfokú érdektelenségre. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2001. április 7. szombat, 06:59
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK