Korai villanyoltás az állampapírpiacon

A hazai állampapírok másodlagos piacán a szokásosnál korábban kapcsolták le a villanyt, így a befektetők sötétben tapogatóztak kedden.
NAPI, 2009. szeptember 1. kedd, 18:27

A rövid oldalon vegyes hozammozgást hozott a keddi bankközi állampapír-kereskedés, hiszen míg a három hónapos lejáratú dkj-k hozama 3 bázisponttal 7,62-re mérséklődött, addig a 12 hónapos kincstárjegyeké 1 bázisponttal 7,68-ra emelkedett, továbbra is 7,65 százalékon tartva a rövid oldali átlaghozamot.

Az éven túli lejáratok esetében kismértékű emelkedést regisztrált az Államadósság Kezelő Központ - átlag 3 bázisponttal emelkedtek a hozamok, amelyek továbbra is 8 százalék fölött szóródnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK