A Dow Jones ipari átlagmutatója 1,3 százalékkal, 142 ponttal 11 036 pontig süllyedt; az S&P 500 index 1,4, a Nasdaq pedig 1,5 százalékkal előző esti zárószintje alatt zárt.

Az általános lejtmenetben legrosszabbul az energiaszekció teljesített, miután a nyersolaj jegyzése is süllyedt. A kevés kivétel között kell említeni a HP-t; a tech-óriás hétfőn este kedvező gyorsjelentést publikált.

Nem volt hiány a kereskedést jelentősen befolyásoló hírekben kedden, hiszen az európai adósságválság mellett a két Korea fegyveres konfliktusa is a figyelem középpontjába került.

A kereskedést a kockázatok kerülése jellemezte, az arany és a dollár is erősíteni tudott.

Az elsősorban Írországgal kapcsolatos bizonytalanságokat az előrehozott választások lehetőségének fölvetülése fokozta, az ír CDS-ek pedig ismét új csúcsra emelkedtek. A domino-effektus azonban működhet, így a befektetők már a hasonló spanyol és portugál helyzeten spekulálnak.

Miután Észak-Korea rakétatámadást indított déli szomszédja ellen, egy súlyos háború kialakulásának rémképe is fölvetült, ami világszerte aggályokat keltett.

Ezek után, bár a vártnál kedvezőbb amerikai GDP-adat látott napvilágot, nehéz lett volna kimozdítani a piacot a depresszióból. A nyomott hangulatot erősítette a gyenge ingatlanpiaci mutató, valamint a Fed nyíltpiaci bizottsága által publikált jelentés, amely jövőre a korábban véltnél szerényebb gazdasági növekedéssel számol az államokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!