A kormány határozatában megerősítette, hogy támogatja a Mol 21,2 százalékos részesedésének állami megvásárlását. A nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, mint kijelölt vevőt bízhatja meg a részvénycsomag feletti tulajdonosi jogok gyakorlásával.

A visszavásárlásról szóló szerződést az Országgyűlés az átláthatóság és a megalapozott döntéshozatal érdekében nyílt, plenáris ülésen vitatja meg. A szerződés és az abban foglalt fizetési feltételek csak a parlamenti jóváhagyást követően válnak kötelező érvényűvé. A kormány az országgyűlési határozati javaslat elfogadása esetén a megtett intézkedésekről és a szerződés teljesüléséről az idei év végéig jelentést készít - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A kormány felhatalmazta a nemzetgazdasági minisztert a vételár fedezetéül szolgáló központi költségvetési források biztosítására, a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítéséhez szükséges jogszabályi feltételek megteremtésére, egyebek mellett a 2011. évi költségvetési törvény megfelelő módosításának kezdeményezésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!