A szlovák kormány azt tervezi, hogy megfékezi a Slovnaft hazai üzemanyagpiaci domináns pozícióját - írta mai cikkében a szlovák Pravda napilap. A szlovák pénzügyminisztérium jelezte, hogy amennyiben a tárca Slovnaftnál folyó ellenőrzése komoly hiányosságokat tár fel a cég árazási politikájában, a kormány üzemanyagár-regulációt léptet életbe. Fél Krisztina, a Slovnaft szóvivője az ügyről szóló korábbi híradást pontosítva a NAPI Online-nak elmondta, hogy szokásos rutinellenőrzésről van szó, azaz rendkívüli esemény nem történt, a Pravda egy 2-3 hónapja napirenden lévő témában közölt újabb cikket. E pénzügyminisztériumi vizsgálatról egyébként még előzetes eredmény sem született, a Pravda szerint az ellenőrzés ez év végéig tarthat. Egy másik ügy az üzemanyag-tárolók kérdése. A szlovák versenyhivatal a Pravda cikke szerint jelezte, hogy e piacon is versenyt sürget. Öt olyan tárolóról van szó, amelyet a szlovák állam használ, kizárólag stratágiai készletek elhelyezésére, így a Slovnaft nem látja, miképp is lehetne itt élénkíteni a versenyt. E tárolók vegyes - állami és Slovnaft - tulajdonban vannak, e tulajdonviszonyok megosztása folyamatban van. (A vegyes tulajdon még a Benzinol nevű társaság 1998-as privatizációjának következménye.) A Slovnaftnak nincs ellenvetése az állami készletező társaság azon javaslata ellen, hogy a tárolókból kettő állami, három pedig a cég tulajdonába kerüljön - tájékoztatott Fél Krisztina. A szóvivő közölte: a vállalat cáfolja, hogy a tárolók révén bárminemű versenyelőnyre tett volna szert, hiszen azokat kizárólag az állam használja, a Slovnaft nem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!