Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő reggelre teljesen befagyott az aranypiac: gyakorlatilag minden beszerzési forrás azt jelezte, hogy átmenetileg nem ad el aranyat, hiszen nem kiszámítható, hogy visszafordítják-e a határról a páncélautókat vagy sem - írja közleményében az arannyal kerekedő Conclude Befektetési Zrt.

Amíg a helyzet nem tisztázódik, fizikai aranyat vásárolni csak trezoron belül lesz lehetséges, azaz kiszállítás nélkül, azt is csak úgy, hogyha épp van olyan szereplő, aki szeretne eladni - mondta Juhász Gergely vezérigazgató.

Így előállt az a rendkívüli helyzet, hogy noha az arany tőzsdei ára esik, kiszállításos fizikai aranyat mégsem lehet vásárolni. Mivel egyik aranykereskedő sem szeretne "shortra futni", azaz több aranyat eladni a készletéből, mint amennyit meg tud vásárolni a piacon, így minden kereskedő lezárta az értékesítését.

Sok kereskedő amúgy is bezárt, hiszen "home office"-ból nem lehet fizikai aranyat átadni, ezért a közeljövőben legfeljebb az online aranykereskedelmi rendszerek fognak tudni üzemelni. A fizikai arany személyes átadás-átvétele a vírusjárvány lecsengéséig ellehetetlenül. Minden fizikai aranybolt bezárt.

Belátható ideig, csakis olyan aranyvásárlás lesz lehetséges, amikor is az ügyfél által megvásárolt arany legalább átmenetileg, azaz a járvány elmúltáig letétbe kerül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!