A Richter-Helm Biologics, a Richter Gedeon Nyrt. és a Helm AG közös tulajdonú vállalata, amely mikrobiális biotechnológiai bérfejlesztést és gyártást végez, ma bejelentette, hogy megállapodást kötött az Egyesült Államokban bejegyzett Inovivoal fennálló gyártási partnerkapcsolat kiterjesztése céljából. A megállapodás tárgya az Inovio fejlesztés alatt álló Covid-19 elleni DNS-alapú oltóanyagának nagy volumenű gyártására vonatkozik. Az INO-4800 oltóanyagnak jelenleg folynak a fázis 1 klinikai vizsgálatai az Egyesült Államokban, amely a nyár folyamán eljuthat akár a hatásosságot mérő fázis 2/3 klinikai szakaszba is.

Az Inovio 2014 óta működik együtt a Richter-Helm BioLogics-al. Az Inovio a VGXI, Inc által kifejlesztett technológiára alapozva fektette le a Richter-Helm BioLogics-nál a saját DNS-alapú gyógyszer platformjához szükséges plazmid kereskedelmi forgalom célú gyártástechnológiáját. A technológia transzfer sikerét korábbi projektek már igazolták.

Az Inovio nemzetközi együttműködést hozott tető alá partnerekkel és társfinanszírozókkal annak érdekében, hogy minél jobban felgyorsíthassa az INO-4800 fejlesztését.

Ez az együttműködés tovább erősíti a Richter-Helm Biologicsnak, mint tapasztalt és megbízható mikrobiális biológiai készítmények bérfejlesztését és gyártását végző vállalatnak a pozícióját. Ez a megállapodás egyúttal kiváló példája annak az elköteleződésnek, ami a Richtert jellemzi a Csoport biológiai készítmények előállítására szánt erőforrásai további bővítésének irányában

- mondta Bogsch Erik, a Biotechnológiai Üzletág igazgató helyettese.

Az Inovio pennsylvaniai székhelyű biotechnológiai vállalat, amely DNS-alapú készítmények gyors piacrahozatalára összpontosít. Ezek a készítmények olyan betegségek kezelését, gyógyítását vagy a velük szemben való védekezést célozzák, mint pl. a HPV, a rák vagy fertőző betegségek. Az Inovio az első és egyetlen olyan vállalat, amelyik klinikailag igazolta, hogy a DNS-alapú gyógyszer a szervezet sejtjeibe közvetlenül bejuttatható egy jogvédett, okos eszköz segítségével, amely erőteljes és tolerálható immunreakciót képes kiváltani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!