Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek délután az arany azonnali jegyzése 1902,99 dollárnál járt, azaz 0,9 százalékkal drágult jelent az egy nappal korábbi árfolyamhoz képest.

2011 szeptembere óta először fordult elő, hogy az aranyárfolyam átlépje az 1900 dolláros szintet. Az MTI által idézett szakértők az amerikai-kínai feszültség kiújulásával és a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével magyarázzák a drágulást. A piaci szereplők ugyanis tartanak a járvány világgazdasági hatásaitól.

A Reuters hírügynökségnek az egyik piaci elemző azt mondta: ha nem következik be "minőségi javulás" a globális gazdaságban, akkor első lépésként 1922 dollárig drágulhat az arany, majd onnan tovább 2000 dollár felé. Egy másik szakértő pedig úgy látja, a bizonytalan gazdasági és politikai környezet miatti kiugróan nagy kereslet drágítja az aranyat, de gyors csökkenésbe válthat a nemesfém ára, ha ezek a körülmények megváltoznak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!