Félnek a koronaválságtól: sorban állnak az aranyért

Az arany ára először emelkedett 1900 dollár fölé 2011 óta és célba veheti a 2000 dolláros szintet. Ha viszont javulni fog a járványhelyzet, akkor meredek lejtőre kerülhet az árfolyam.
Csernátony Csaba, 2020. július 25. szombat, 10:44
Fotó: Napi.hu

Péntek délután az arany azonnali jegyzése 1902,99 dollárnál járt, azaz 0,9 százalékkal drágult jelent az egy nappal korábbi árfolyamhoz képest.

2011 szeptembere óta először fordult elő, hogy az aranyárfolyam átlépje az 1900 dolláros szintet. Az MTI által idézett szakértők az amerikai-kínai feszültség kiújulásával és a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével magyarázzák a drágulást. A piaci szereplők ugyanis tartanak a járvány világgazdasági hatásaitól.

A Reuters hírügynökségnek az egyik piaci elemző azt mondta: ha nem következik be "minőségi javulás" a globális gazdaságban, akkor első lépésként 1922 dollárig drágulhat az arany, majd onnan tovább 2000 dollár felé. Egy másik szakértő pedig úgy látja, a bizonytalan gazdasági és politikai környezet miatti kiugróan nagy kereslet drágítja az aranyat, de gyors csökkenésbe válthat a nemesfém ára, ha ezek a körülmények megváltoznak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.25 13:04

@Susala: "Végülis mennyivel is kellemesebb megdögleni a ragályban, jó sok arannyal a zsebben.."
--------
Ja, ha ugyanezt pénzzel teszi, akkor az szebb, boldogabb halál ugye?
Tudod, erről volt már több csúnya példa, hogy az arannyal élve maradhattál, míg az értéktelen pénzzel elhajtottak a pitchába.
De nekem mindegy, hogy melyik hülye hogyan b@szik rá, csak leírtam a véleményem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2020.07.25 12:46

Végülis mennyivel is kellemesebb megdögleni a ragályban, jó sok arannyal a zsebben.. azzal a tudattal, hogy mennyire fog örülni a hullarabló neki... (mígnem rájön hogy a seggébe feldughatja); és ha netán nem az éhínség során is nagyon hasznos, nagyon finom íze van, nagyon laktató...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html