A Covid-árvákat támogató Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök, valamint felesége, Herczegh Anita hozták létre azzal a céllal, hogy hosszú távú gondoskodást biztosítson azon gyermekek számára, akik egy, vagy mindkét szülőjüket elvesztették a járványban. Az alapítvány által felkarolt probléma súlyosságát jól mutatja, hogy május közepén már 800 olyan gyermekről volt tudomása a szervezetnek, akiket ez a tragédia érintett.

A közlemény szerint a Richter a saját működési környezetéért és a társadalomért felelősséget vállaló magyarországi nagyvállalatként számtalan eszközzel kivette már a részét világjárvány elleni küzdelemből, legyen szó akár a dolgozóink védelmében hozott intézkedésekről, a koronavírus megbetegedés kezelését szolgáló készítményfejlesztésekről, a Richter Egészségváros program keretében a hazai kórházaknak biztosított rendkívüli, 140 millió forint összértékű adományról, vagy az Igazgatóság és Felügyelő Bizottság valamennyi tagja által az OMSZ dolgozói számára felajánlott egyhavi tiszteletdíjról.

„Mivel folyamatosan nő a lakosság átoltottsága és javulnak a járványügyi mutatók, a fertőzéssel szembeni védekezés helyett egyre nagyobb hangsúly kell kerüljön a járvány hosszú távú hatásainak enyhítésére is, amelyben a Richternek, mint hazai központú, multinacionális nagyvállalatnak szintén szerepet kell vállalnia. A Richter és vezetősége ezzel az eszközzel is elkötelezettségét szeretné kifejezni a pandémia és annak társadalmi hatásainak enyhítése iránt” –fogalmazott Bogsch Erik, a Richter elnöke.

QP | Quality Placement

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!