A Fujifilm Holdings Corp. digitális kameráiról ismert vállalat, de rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is. A vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében a pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint.

Egy nyolcvan betegen Sencsenben végzett kilinikai teszten a szerrel kezelt betegek mellékhatások nélkül gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak a kontrollcsoportnál - közölte a minisztérium.

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az Ebola-fertőzés visszaszorítását Guineában.

A Fujifilm a kínai bejelentésre reagálva közölte, hogy nem számít bevételének közvetlen növekedésére, mivel a szóban forgó összetevőre vonatkozó licence tavaly lejárt Kínában. A Fujifilm Toyama Chemical Co Ltd, által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd gyártja influenza ellenes gyógyszerként - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!