Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jim Rogers neves befektető, aki annak idején Soros György alapítótársa volt a Quantum Fund nevű hedge fundnál nem sok jót lát a jelenlegi helyzetben, s attól tart, hogy komoly pénzügyi válság közeleg. A peakprosperity.com-nak adott interjúja szerint komoly aggodalomra ad okot az adósságállomány globális nagysága, amely mostanra már jelentősen meghaladja a 2008-2009 előtti csúcs szintet is.

Ez az adósságállomány az idők folyamán egyre több és több jegybanki beavatkozást igényel majd, azonban megoldást csak kétféle módon lehet találni a problémára. Az egyik egy tömeges csődhullám, a másik pedig azon devizáknak az elértéktelenedése, amelyekben ezek az adósságok denominálva vannak. Ő úgy látja, hogy ez olyan válsághoz fog vezetni, amelyre élete 78 évében nem volt példa.

A befektető szerint ha valaki meg kívánja őrizni vagyonát ebben a válságban, akkor a nyersanyagok vásárlása és az arany bizonyulhat jó befektetésnek. Felhívta a figyelmet, hogy az árupiaci termékek egy fél évszázada nem voltak olyan olcsóak az S&P 500-as indexben szereplő részvényekhez képest, mint most. Ez a múltban anomáliának bizonyult, amely előbb utóbb korrigálta magát, legutóbb a dotcomlufi idején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!