Hétfőn nyitáskor még 338,3 forint volt egy euró, a nap végén már 345 körül járt az árfolyam. Kedden tovább esett a magyar fizetőeszköz, szerdán pedig a 350-es lélektani határ is megdőlt. Délelőtt 11-kor 350,97 forint volt az új mélypont.

A koronavírus járvány fokozódása nem tesz jót a magyar fizetőeszköznek, a nemzetközi szinten bejelentett mentőcsomagok dacára a piacok idegesek, több feltörekvő piaci deviza gyengült ma. A forint a rekord alacsony reálkamat miatt különösen megszenvedi ezt az időszakot, és szakértők szerint a technikai kép sem kedvező.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!