Koronavírus: kedden is szabadesésben a forintárfolyam

Nyitás után nem sokkal két forintot drágult az euró. A hétfőn mélypontra került forint kedden is gyenge maradt.
Herman Bernadett, 2020. március 17. kedd, 09:43
Fotó: Napi.hu

Érik az újabb mélypont a forint piacán. Hétfőn koradélután 347,302 forintig emelkedett az euró ára, később az árfolyam 344-345 forint között stabilizálódott.

Kedden nyitás után innen indult, de nem sokkal később már 346,671 forinton járt a kurzus, gyakorlatilag szabadesésben hullott a magyar fizetőeszköz a mélybe, percek alatt drágult az euró 2 forintot.

Az elemzők úgy nyilatkoztak tegnap a forintról, hogy ha elesik a 340-es szint, akkor lejtőre kerülhet az árfolyam, a következő ellenállás 345-nél lehet. Tekintettel arra, hogy az is megdőlt, tovább gyengülhet a magyar fizetőeszköz. Annál is inkább, mivel a feltörekvő piaci devizák közül a legalacsonyabb reálkamattal is a forint rendelkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK