Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elmarad az OTP április 17-re tervezett éves rendes közgyűlése. A hatályos jogszabályok ugyanakkor kötelezik a céget a közgyűlés megtartására. A társaság a 2020. évi közgyűlését kizárólag abban az esetben és úgy tartja meg, amikor és amilyen módon arra az érvényben lévő járványügyi előírások lehetőséget engednek.

Az új időpont egyelőre április 30. A bank ugyanakkor felhívja a részvényesek figyelmét, hogy a koronavírus miatti járványügyi helyzetben valószínűsíthető, hogy a most meghirdetett közgyűlési feltételekben (a megrendezés lehetőségére, az időpontra, helyszínre stb. kiterjedően) változások lesznek.

Javasolják a részvényeseknek, hogy személyes részvétel helyett meghatalmazott útján képviseltessék magukat. Egy meghatalmazott több részvényest is képviselhet, ezáltal is csökkenthető a fertőzés veszélye. Ha a későbbiekben hatályos jogszabályok és járványügyi előírások lehetővé fogják tenni, akkor a közgyűlés április 30-án (csütörtök) 10-kor kezdődik majd az OTP Bank XIII. kerületi Babér utcai irodaépületében.

Több tőzsdei cég jelezte már korábban, hogy nem tartja meg a közgyűlését, vagy online közvetíti az eseményt. A Richter is bejelentette: a koronavírus-járvány (Covid-19) kapcsán Magyarországon kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel nem lát lehetőséget arra, hogy a 2020. évi társasági eseménynaptárban előzetesen 2020. április 28. napjára kitűzött éves rendes közgyűlése a társaság alapszabálya előírásainak megfelelően személyes megjelenéssel megtartásra kerüljön. Ugyanakkor a társaság a törvényi kötelezettségének eleget téve, a törvényi határidőkre tekintettel közzétette a 2020. évi rendes közgyűlésre szóló meghívót tartalmazó hirdetményét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!