Tovább esett a forint árfolyama a devizapiacokon. Az euróval szemben kora délután a 347-es szintet is átütötte a kurzus, 347,302 forint az új rekord.

"Ha elesik a 340 forintos szint, akár egy begyorsulás sem zárható ki a forint gyengülésében" - írták az Erste Befektetési Zrt. szakértői elemzésükben.

A technikai kép egyértelműen negatív, most látszódik először, hogy kezd szűkülni a likviditás a piacon. Ilyen helyzetben a feltörekvő devizák kilátásai rosszak. Ráadásul a régiós devizák közül a forint kamata a legalacsonyabb, emiatt is esik az árfolyam - mondja Török Lajos, az Equilor vezető elemzője.

A szakember egy óra után nem sokkal még úgy vélte, a közeljövőben, akár a héten elérheti a keresztárfolyam a 345-ös szintet. Ha folytatódik a félelem a piacokon a koronavírus miatt, akkor napokon belül eléri a forint ezt a szintet. Nem kellett napokat várni, egy órán belül áttörte a lélektani határt a kurzus.

A dollárért 14:45-kor 309,6 forintot kellett fizetni.

Egy euróért 1,114 dollárt kell adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!