Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azok után, hogy több amerikai cég, így a Google, az Amazon és a Microsoft is bezárta kínai irodáit, a Starbucks és a McDonald's pedig bezárta egyes boltjait, az Apple bejelentette, hogy február 9-éig nem nyitnak ki kínai üzletei.

Az Apple megjegyezte, hogy a koronavírussal összefüggő óvintézkedésről van szó, aminek keretében ideiglenesen bezárta kínai irodáit és 42 boltját. A cupertinói cég rámutatott ugyanakkor, hogy online üzletei továbbra is működnek. Az Apple egyik legfontosabb piacának számít Kína, ahol az előző pénzügyi évben a forgalma elérte a 44 milliárd dollárt.

Vasárnap jelentette be a sanghaji tőzsdefelügyelet, hogy nem húzza tovább az időt, és engedélyezi a kereskedés újraindítását hétfőtől.

A legnagyobbnak számító kínai börzén utoljára január 23-án volt kereskedés, majd a holdújévi ünnepek miatti munkaszünet után január 31-én, pénteken kellett volna újranyitnia, amit azonban a tőzsdehatóság nem engedélyezett a koronavírus hatásaira hivatkozva.

Egyes megfigyelők attól tartanak, hogy a sanghaji értéktőzsde jelentős mínuszba kezdhet hétfőn.

A tőzsdefelügyelet engedélyezte továbbá a kínai cégeknek, hogy a tervezettnél később hozzák nyilvánosságra a tavalyi évről szóló eredményeiket, de ezt legkésőbb április végéig meg kell tenniük.

A koronavírus járvány miatti tőzsdei aggodalom még a budapesti kereskedésben is érződött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!