A másodlagos állampapírpiacon a kereslet ugyan nem volt számottevő, a befektetők azonban mindenképpen jó hírként értékelték, hogy a gazdasági kabinet ülésén kiderült, a kormány és a jegybank egyetért a gazdaságpolitikai alapvető kérdéseiben. A korrekciót követően a referenciaértékek a hozamgörbe rövid oldalán 6-10, míg a hosszú oldalon 16-22 bázisponttal mérséklődtek. A forint árfolyama a devizapiacon ismét átlépte a 12 százalékos szintet. A hivatalos kereskedésben ugyan csak 11,99 százalékig erősödött a forint, de négy óra után már e felett is hangoztak el ajánlatok. A reggeli nyitást követően fokozatosan javított pozícióján a hazai fizetőeszköz, és az előző napi 11,77 százalékos záró szintet már a déli órákban átlépte. Az eurót a nap végén 243,15/30 forinton, míg a dollárt 259,10/30 forinton váltották a bankok. Az utóbbi érték újabb negatív csúcsot jelent a tavaly májusi sávszélesítés óta. A bankközi forintpiacon az overnight kamatok ezúttal sem változtak. Lényegében a múlt hét vége óta 7 1/2-7 3/4 százalék között jönnek létre az üzletek, és valószínű, hogy a holnap záruló májusi tartalékolási periódus is ezen a szinten fog kifutni. A piacon egyébként olyan hírek terjedtek el, hogy a várhatóan romló gazdasági mutatók hatására a nyár folyamán újabb kamatemelésre szánja el magát az MNB.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!