Az európai kormányok takarékoskodási hulláma rosszat fog tenni a japán és a dél-koreai exportőrök piacainak a befektetők megítélése szerint; a japán Mitsubishi Corp. 1,6 százalékot esett, a dél-koreai LG Displays pedig 5 százalékot vesztett.

A japán Mizuho Investor Securities elemzője szerint a korábbi várakozások szerint emelkednie kellett volna a tőzsdeindexnek és erősödnie az eurónak; hogy mégsem így történt, azt jelzi, hogy a piacok nem nyugodtak meg.

A pánázsiai MSCI Asiai Pacific index a tegnapi 2,8 százalékos zuhanás után ismét esett, ezúttal 0,6 százalékkal. Ekkora esésre közel fél éve nem volt példa.

A hongkongi Hang Seng 0,36 százalékkal, a sanghaji kompozit index pedig 1,34 százalékkal erősödött, azonban a dél-koreai Kospi 0,55 százalékkal, a japán Nikkei225 pedig 0,1 százalékkal gyengült.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!