Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyon valószínűtlen, hogy Magyarország adósbesorolása a közeljövőben visszakerüljön a befektetésre ajánlott kategóriába - jelentette ki Varsóban a Bloomberg tudósítása szerint Matteo Napolitano, a Fitch Ratings igazgatója. A hitelminősítő illetékese ezt a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikájával és a gazdaság visszaesésével magyarázta.

A BUX a nyitás óta 0,3 százalékos mínuszban áll, amivel a régióban a lemaradók között szerepel. A mezőnyt az orosz tőzsde vezeti a maga 1 százalék körüli bővülésével.

 

A hazai olajtársaság elérte a 19 000 forintos ellenállási szintet, és rövid időre el is hagyta azt, azonban úgy tűnik gyorsan elfogyott a levegő ebben a magasságban, a papír korrekcióba váltott. A MOL részvényeiért 0,5 százalékkal adnak kevesebbet a tegnapi záróárhoz képest.

Az OTP is korrekcióba váltott, jelenleg 1 százalékos csökkenést mutatnak a cég papírjai. Az árfolyam a 4 600 forintos szint felett tartózkodik, de akkor sem lenne katasztrófa az emelkedés tekintetében, hogyha visszatesztelné a 4 400 forintos szintet. A lényeg, hogy kisebb forgalommal tegye mindezt, mint amekkora az elmúlt két napban volt a papírban. Az MTelekom bár tegnap még lemaradó volt, ma jól szerepel a hazai börzén, a vállalat részvényei 1,2 százalékos pluszban tartózkodnak.

A hazai gyógyszergyártok együttes erővel emelkednek. A Richter 0,5 százalék pluszban van, míg az Egis 0,3 százalékkal került feljebb a nyitás óta.  Az E-Star részvényei tovább esnek, jelenleg 3,3 százalékkal kell kevesebbet adni egy papírért, mint tegnap záráskor. A Rába papírjai 2,2 százalékkal kerültek feljebb a délelőtt folyamán. A Pannergy bejelentette, hogy végső stádiumba érkezett a miskolci projektje. Az árfolyam 0,2 százalékot emelkedett.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!